Edgar Ultra Team na LHUT 2024

Lysá hora, kráľovná Moravskosliezskych Beskýd, už po šiesty raz hostila bežecké preteky LHUT - Lysohorský Ultratrail. Lysá hora je známa svojou drsnou a krásnou prírodou, strmými stúpaniami a často nepredvídateľným počasím, čo z nej robí ideálne miesto na organizovanie takýchto náročných bežeckých pretekov. Preto sú trate LHUT náročné nielen svojimi parametrami, ale aj technickou náročnosťou. LHUT je preto skutočnou výzvou pre každého, kto berie horský beh vážne.

Kristýna Černá - druhá žena LHUT

Trasy LHUT

Pretekári si môžu vybrať z dvoch trás - kráľovskej trasy Ultra, ktorá je dlhá 67 km a obsahuje prevýšenie viac ako 4100 metrov, a kratšej trasy Sky, dlhej 31 km s prevýšením 2100 metrov.

Edgar Power - oficiálny dodávateľ športovej výživy

Tak ako minulý rok, aj tento pretek sme podporili našimi výrobkami. V rámci štartového balíčka dostali pretekári energetický gél Powergel, tyčinku Energybar a fľaštičku Magnesium Shot. Naše produkty boli pre pretekárov k dispozícii aj na občerstvovacej stanici na Lysej hore. Najmä náš Isotonic Drink s vitamínmi, minerálmi a elektrolytmi zachránil v sobotňajšej horúčave preteky mnohým bežcom.

Edgar stan na LHUT 2024

Edgar Ultra Team

Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch sa LHUT zúčastnili aj naši podporovaní bežci a rozhodne sa nestratili. Monike Stejskalovej sa podarilo zvíťaziť v kategórii žien na trati Ultra, Kristýna Černá skončila 3 minúty za Monikou na druhom mieste. V celkovom poradí vrátane mužov obsadili Monika neuveriteľné 8. a Kristýna 9. miesto.

LHUT 2024 - vítězka Monika Stejskalová

V mužskej kategórii na trati Ultra bodoval Marek Causidis, ktorý si po minuloročnom víťazstve dobehol pre krásne 3. miesto. Na 6. mieste skončil mladý talent Tomáš Štverák, pre ktorého bola trasa pomerne krátka, keďže sa špecializuje na vzdialenosti dlhšie ako 100 míľ. Hneď za ním si pre 7. miesto dobehol šikovný Zdenda Hruška, ktorý tu zabehol svoj najlepší tohtoročný čas.

LHUT 2024 - top3 muži

LHUT Skyrace

Tomáš Hudec s prehľadom vyhral Sky route s náskokom viac ako 6 minút pred druhým Pavlom Cimbálníkom. Tomáš sa stal českým šampiónom Skyrace štvrtýkrát v rade.

LHUT 2024 - vítěz Tomáš Hudec na trase Skyrace

Poďakovanie

Ďakujeme organizátorom za super organizáciu a tiež ďakujeme našim továrenským bežcom za skvelú reprezentáciu a tiež za spätnú väzbu, ktorú nám dávate na výrobky.